1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Kelewele

Kelewele

  • Afrikaans, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2000

Ingrediënten 8 personen


6-8 platanen of groene bananen geschild
25 g bloem
ca. 2? eetlepel cayennepeper
5 theelepels gemberpoeder
2 theelepels paprikapoeder
olie om te frituren
zout



Deze plataan of groene banaan die na het bestuiven met een gekruid
bloemmengsel wordt gefrituurd, is afkomstig uit Ghana waar het als
voorgerecht of snack wordt gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de platanen in schuine plakken van ? 3 mm dik.
Meng in een kommetje de bloem met cayennepeper, gemberpoeder en paprikapoeder.
Bestuif de platanen licht met het bloemmengsel en schud overtollige bloem af.
Verhit in een frituurpan de olie tot 190?C en bak hierin de plakjes
plataan in gedeeltes goudbruin.
De kelewele op keukenpapier laten uitlekken, bestrooien met zout en
meteen serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top