Rillettes De Canard

  • Frans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2000

Bereiden:(kan 2-3 weken van tevoren)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 eendenbouten van tamme eend,1 teentje knoflook,gehalveerd,15g grof zeezout,10g witte peperkorrels,gekneusd,1 tl verse tijmblaadjes,1-2 liter ganzenvet,blik(poelier of delicatessenwinkel),kleine zure augurkjes,waterkers.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
diepe schaal

Bereidingswijze

Eendenbouten met teentje knoflook inwrijven.Zout,peperkorrels en tijm mengen.Bouten met tijmmengsel inwrijven en 24 uur in koelkast laten marineren.Ganzenvet verwarmen tot 180 graden.Eendenbouten schoon wrijven en in ganzenvet leggen,eendenbouten moeten helemaal met ganzenvet bedekt zijn.Eend in 11-2 uur op heel zacht vuur in ganzenvet verwarmen(op 180 graden) tot eend gaar is en vlees van botten valt.Eendenbouten uit pan scheppen.Botten en vel verwijderen en eendenvlees met vork in dunne lange repen trekken.Vlees mengen met enkele eetlepels ganzenvet tot smeu?ge mengsel ontstaat.rillettes in schaal doen en stevig aanduwen.Dun laagje ganzenvet op rillettes schenken(zodat het vlees goed bedekt is).Laten afkoelen.Onder zo'n laagje vet kan rillettes wel 3 weken in de koelkast worden bewaard.Rillettes in plakken gesneden serveren met tapenade van gedroogde tomaat,zure augurkjes en waterkers.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten