buffet

  • Buffet
  • 30-60 min.

Diverse ideetjes voor een geslaagd buffet.

Leuk om familie of vrienden hiereens mee te verrassen.

Deel dit recept

Ingrediënten
stokbrood, toast, diverse salades zoals bv huzarensalade, eiersalade, zalmsalade en fruitsalade, hartige taart, diverse soorten vis bv zoute haring (natuurlijk met ui en roggebrood) en garnalen, gehakt, kipfilet, satesaus en diverse soorten kaas als brie en notenkoos.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
serveerschalen, bowlschaal. Voor het buffet zelf een feestelijk tafelkleed met bijpassende servetten.

Voorbereiding

Vlees kruiden, gehaktballetjes draaien en kipfilet in kleine stukjes snijden. Dit vervolgens bruin en gaar bakken. Hartige taart bakken (zie bereiding op mijn homepage van spekkaastaart) De diverse salades bereiden (zie voor eiersalade en zalmsalade wederom mijn homepage). Voor de fruitsalade neem je meloen, appel en citroen (voorkomt verkleuren van de appel) druiven kiwi's en aardbeien. Zelf koop ik vaak de huzarensalade culinair van johma. Meng de garnalen met wat cocktailsaus, snij de zoute haring in stukjes.

Bereidingswijze

Maak van de visgerechten een visschaal. Dus zoute haring met ui en roggebrood, garnalen en de zalmsalade. Leg de eiersalde en huzarensalade op 1 schaal. (garneer naar eigen idee) Doe de fruitsalade in een bowlschaal. Maak het vlees en de satesaus weer even warm in de magnetron. Snij de hartige taart in puntjes. Maak een kaasplank met de diverse soorten kaas en zet daarbij het stokbrood en de toast.

Serveertip

Dit zijn een aantal ideeen die je kunt doen bij een buffet. Je kunt het natuurlijk geheel naar eigen smaak aanpassen. HEB JIJ NOG EEN BUFFETTIP LAAT HET ME DAN EVEN WETEN!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hennie_75 avatar

Doorsturen

Home Recepten