Blini's met gerookte zalm

  • Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2000

Mini pannenkoekjes met zalm en room

Deel dit recept

Ingrediënten

VOOR CA.50 STUKS:
Voor de blini's:
1 kop zelfrijzend bakmeel,2 eieren,1,25 dl.melk,1 eetl.zure room.
Voor de topping:
1,25 dl zure room,2 eetl.mayonaise,2 theel.citroensap,1 eetl.geknipte bieslook,1 eetl.fijngesneden munt,125 gr.gerookte zalm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Het bakmeel in een kom zeven,eieren ,melk en room mengen en toevoegen aan het meel.
Het beslag goed roeren tot het glad en zonder klontjes is.
10 min.laten staan.

Bereidingswijze

Een koekenpan verwarmen.
Wat olie of boter in de pan doen.
Het mengsel met theelepeltjes in de pan doen.
Het moeten kleine pannenkoekjes worden.
Als er blaasjes op de bovenkant verschijnen,omdraaien en de andere kant mooi bruin bakken.
Tot de kom leeg is,u heeft er nu tussen de 40 en 50 gebakken.
Doe vervolgens de zure room,mayonaise,citroensap,bieslook en munt in een kom en meng dit goed door elkaar.
Nu schept u vervolgens op elke blini een beetje van het roommengsel.
Daar bovenop komt een stukje gerookte zalm.

Serveertip

Het roommengsel kan een dag van tevoren gemaakt worden.
Blini's maximaal een uur van te voren garneren.
U kunt ook de zalm vervangen door gerookte forel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten