1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. Blini's met gerookte zalm

Blini's met gerookte zalm

Door: cowi

  •  , Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2000

Ingrediënten



VOOR CA.50 STUKS:
Voor de blini's:
1 kop zelfrijzend bakmeel,2 eieren,1,25 dl.melk,1 eetl.zure room.
Voor de topping:
1,25 dl zure room,2 eetl.mayonaise,2 theel.citroensap,1 eetl.geknipte bieslook,1 eetl.fijngesneden munt,125 gr.gerookte zalm



Mini pannenkoekjes met zalm en room

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het bakmeel in een kom zeven,eieren ,melk en room mengen en toevoegen aan het meel.
Het beslag goed roeren tot het glad en zonder klontjes is.
10 min.laten staan.

Bereidingswijze

Een koekenpan verwarmen.
Wat olie of boter in de pan doen.
Het mengsel met theelepeltjes in de pan doen.
Het moeten kleine pannenkoekjes worden.
Als er blaasjes op de bovenkant verschijnen,omdraaien en de andere kant mooi bruin bakken.
Tot de kom leeg is,u heeft er nu tussen de 40 en 50 gebakken.
Doe vervolgens de zure room,mayonaise,citroensap,bieslook en munt in een kom en meng dit goed door elkaar.
Nu schept u vervolgens op elke blini een beetje van het roommengsel.
Daar bovenop komt een stukje gerookte zalm.

Serveertip

Het roommengsel kan een dag van tevoren gemaakt worden.
Blini's maximaal een uur van te voren garneren.
U kunt ook de zalm vervangen door gerookte forel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top