VOOR CA.50 STUKS:
Voor de blini's:
1 kop zelfrijzend bakmeel,2 eieren,1,25 dl.melk,1 eetl.zure room.
Voor de topping:
1,25 dl zure room,2 eetl.mayonaise,2 theel.citroensap,1 eetl.geknipte bieslook,1 eetl.fijngesneden munt,125 gr.gerookte zalm
Mini pannenkoekjes met zalm en room
Het bakmeel in een kom zeven,eieren ,melk en room mengen en toevoegen aan het meel.
Het beslag goed roeren tot het glad en zonder klontjes is.
10 min.laten staan.
Een koekenpan verwarmen.
Wat olie of boter in de pan doen.
Het mengsel met theelepeltjes in de pan doen.
Het moeten kleine pannenkoekjes worden.
Als er blaasjes op de bovenkant verschijnen,omdraaien en de andere kant mooi bruin bakken.
Tot de kom leeg is,u heeft er nu tussen de 40 en 50 gebakken.
Doe vervolgens de zure room,mayonaise,citroensap,bieslook en munt in een kom en meng dit goed door elkaar.
Nu schept u vervolgens op elke blini een beetje van het roommengsel.
Daar bovenop komt een stukje gerookte zalm.
Het roommengsel kan een dag van tevoren gemaakt worden.
Blini's maximaal een uur van te voren garneren.
U kunt ook de zalm vervangen door gerookte forel.