1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Konijneragout Met Appeltjes

Konijneragout Met Appeltjes

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-12-2000

Ingrediënten 4 personen


150 gr. gedroogde appeltjes, 2 uien, 75 gr. katenspek, 1 kg konijnendelen, zout, peper, bloem, 50 gr. boter, 1 eetlepel olijfolie, 5 dl rode wijn, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels cranberrycompote, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 eetlepel mosterd



Verrukkelijke stoofschotel. Helemaal van te voren te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom met ruim water appeltjes ca. 8 uur weken. Uien pellen en snipperen. Katenspek in stukjes snijden. Konijn inwrijven met zout en peper. Bestrooien met bloem. In braadpan boter verhitten. Ui en spek ca. 5 minuten bakken. Uit pan nemen. 1 eetlepel olie toevoegen en verhiten. Konijn in ca. 10 minuten bruin bakken. Uit pan nemen. Intussen in zeef appeltjes laten uitlekken en halveren. Scheutje voor scheutje wijn erdoor roeren. Toevoegen: ui-spekmengsel, uitgeperst teentje knoflook, ontbijtkoek, cranberrycompote en geweekte appeltjes. Met deksel op pan ca. 1 1/2 uur stoven. Af en toe omscheppen. Konijn uit pan nemen en vlees van bot nemen. Konijnenvlees en mosterd door saus roeren.

Serveertip

Lekker met knolselderij-aardappelpuree en groene kool met spekjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foxje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foxje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top