huisgerookte zalm op een kruidenbedje

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Vis is gezond !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredienten
1 sjalotje
1 zakje verse dille
6 takjes peterselie
zout
(versgemalen) peper
half bakje tuinkers
rookdoos of rookoventje
2 stukken zalmfilets (200 a 250 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding (20 minuten)
Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen en mengen met sjalotsnippers. Bak van rookoventje vullen met beukenzaagsel of -krullen. Spiritusbranders aansteken, bak erop zetten en oventje met zaagsel volgens aanwijzingen eventueel voorverwarmen. Zalmfilet bestrooien met zout. Zalm in rookoven in 10 a 12 minuten roken. (Zalm is dan van binnen rose en warm, en aan buitenkant mooi gerookt.) Kruidenmengsel op vier borden uitspreiden. Zalmstukken overdwars halveren en op kruidenbedje schikken. Bestrooien met peper. Serveren met gekookte krieltjes en venkel.

Tip
Op dezelfde manier kunt u ook andere vissoorten roken, zoals tonijn of forel. De rooktijd hangt af van de dikte van de vis(filet) en of de vis binnen of buiten gerookt wordt. Buiten koelt de rookdoos namelijk eerder af. Tel in dat geval enkele minuten bij de totale rooktijd op.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie
Kilocalorieen 310
Eiwit 32 gram
Vet 20 gram
Koolhydraten 0 gram

Wijnadvies
Fruitige, wat kruidige witte wijnen
Rose wijnen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten