huisgerookte zalm op een kruidenbedje
- Nederlands,
- 0-10 min.
Vis is gezond !
Ingrediënten 4 personen
Ingredienten1 sjalotje
1 zakje verse dille
6 takjes peterselie
zout
(versgemalen) peper
half bakje tuinkers
rookdoos of rookoventje
2 stukken zalmfilets (200 a 250 g)
Bereidingswijze
Bereiding (20 minuten)
Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen en mengen met sjalotsnippers. Bak van rookoventje vullen met beukenzaagsel of -krullen. Spiritusbranders aansteken, bak erop zetten en oventje met zaagsel volgens aanwijzingen eventueel voorverwarmen. Zalmfilet bestrooien met zout. Zalm in rookoven in 10 a 12 minuten roken. (Zalm is dan van binnen rose en warm, en aan buitenkant mooi gerookt.) Kruidenmengsel op vier borden uitspreiden. Zalmstukken overdwars halveren en op kruidenbedje schikken. Bestrooien met peper. Serveren met gekookte krieltjes en venkel.
Tip
Op dezelfde manier kunt u ook andere vissoorten roken, zoals tonijn of forel. De rooktijd hangt af van de dikte van de vis(filet) en of de vis binnen of buiten gerookt wordt. Buiten koelt de rookdoos namelijk eerder af. Tel in dat geval enkele minuten bij de totale rooktijd op.
Serveertip
Bevat per eenpersoonsportie
Kilocalorieen 310
Eiwit 32 gram
Vet 20 gram
Koolhydraten 0 gram
Wijnadvies
Fruitige, wat kruidige witte wijnen
Rose wijnen