1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Reebiefstuk Met Mozzarella

Reebiefstuk Met Mozzarella

Door: mirjam_bz

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukken
25 gr. boter
50 gr. mozzarella
0.5 dl. cognac
1 dl. wijn, rode
0.5 el. karwijzaad
2 el. creme fraiche
1 tl. bouillonpoeder
Peper
Zout
0.5 dl. water


Verder heb je nodig


Een koekenpan


Kerstrecept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de boter in een Koekenpan en bak de reebiefstukjes op hoog vuur aan een kant in 2 minuten bruin. Snijd intussen de mozzarella in mooie plakjes.

Bereidingswijze

Keer de biefstukjes en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elk biefstukje een plakje mozzarella. Strooi het karwijzaad over de kaas. Bak de biefstukjes in nog circa 2 minuten bruin en van binnen rose en laat de kaas iets smelten. Zet er eventueel op het laatst even een deksel op.

Leg de biefstukjes op warme borden en houd ze warm.

Schenk cognac, wijn, water en de bouillonpoeder bij het bakvet. Laat dit op hoog vuur inkoken tot een mooie jus ontstaat, roer de aanbaksels los. Roer de creme fraiche erbij.

Schenk een beetje jus langs de biefstukjes en geef de rest er apart bij.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes of puree en spruitjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjam_bz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top