1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. risotto met gerookte zalm

risotto met gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Ingrediënten 4 personen


150 gr. risottorijst,
2 gesnipperde sjalotten,
1 teen knoflook,
4.5 dl. kruidenbouillon,
150 gr. gerookte zalmsnippers,
50 gr. fijngeknipte bieslook,
40 gr. Parmezaanse geraspte kaas,
3 el. olijfolie.


Verder heb je nodig


Een koekenpan met anti-aanbaklaag.


Visrisotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en fruit hierin circa 3 minuten de sjalotjes en geperste knoflook. Voeg de rijst toe en roer de rijst op zacht vuur tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn. Voeg de bouillon toe en breng dit op een middelmatig vuur al roerend aan de kook. Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes circa 22 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de zalm en bieslook door de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de Risotto over de borden.

Serveertip

Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjam_bz


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjam_bz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top