1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gebakken appeltjes met bosvruchtenijs

gebakken appeltjes met bosvruchtenijs

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Ingrediënten 4 personen


- 2 granny smith appels
- 1 citroen
- margarine
- 1 pak yoghurtijs met bosvruchten
- 4 el suiker
- 3 el cognac
- kaneel



Een heerlijk nagerecht en zo makkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appeltjes schillen en in partjes snijden en deze in een schaaltje besprenkelen met de citroen

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Besprenkel ze met citroensap. Verhit een klontje margarine in een pan.Bak de appels op een hoog vuur onder voortdurend roeren. Voeg de suiker toe en bak dit mee tot het begint te karameliseren. Voeg de cognac toe, laat deze ontvlammen (voor het flamberen even de afzuiger uit zetten) en strooi de kaneel over de appeltjes. Serveer de appeltjes direct uit de pan met het ijs.

Serveertip

Voor elke gelegenheid. Ook zeer geschikt voor de feestdagen. Ik heb dit gerecht gegeten met malaga-ijs, maar volgens mij kan je dit gerechtje eten met alle soorten ijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top