1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Haaievinnesoep

Haaievinnesoep

  • Chinees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Ingrediënten 12 personen


Ca. 225 gr. voorgeweekte haaievin
ca. 225 gr. voorgeweekte vissehuid

Basis
6 schijfjes gember
1 eetlepel kookwijn of sherry
3 kopjes water

Groenten
6 kopjes bouillon
1 kopje bamboescheuten
1/2 kopje mager varkensvlees
4 eetlepels paddestoelen
2 eetlepels ham
1 eetlepel kookwijn of sherry
3 eetlepels sojasaus
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel sesamolie

Indikker
5 eetlepels bloem
6 eetlepels water

1 eetlepel gewone azijn
1 eetlepel gesnipperde ham



Taiwan Keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1) Verhit de wok en voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak de ui en gember tot glazig. Voeg 1 eetlepel kookwijn en 3 kopjes water toe. Verwijder de ui en gember uit de wok. Voeg de haaievin en vissehuid toe. Kook 5 minuten. Verwijder en giet af.

Bereidingswijze

1) Breng 6 kopjes bouillon aan de kook. Voeg de ingredienten van de groenten toe. Voeg de haaievin en vissehuid toe. Kook 6 minuten op half gas tot gaar. Roer om te laten indikken.
Voeg 1 eetlepel azijn toe en een snufje peper. Leg alles in een serveerkom. Verspreid de gesneden ham over de soep.

Serveertip

1) Als vissehuid niet beschikbaar is, gebruik ca. 450 gr. haaievin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hkesta


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hkesta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top