Haaievinnesoep

  • Chinees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Taiwan Keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
ca. 225 gr. voorgeweekte haaievin

ca. 225 gr. voorgeweekte vissehuid



Basis

6 schijfjes gember

1 eetlepel kookwijn of sherry

3 kopjes water



Groenten

6 kopjes bouillon

1 kopje bamboescheuten

1/2 kopje mager varkensvlees

4 eetlepels paddestoelen

2 eetlepels ham

1 eetlepel kookwijn of sherry

3 eetlepels sojasaus

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel suiker

1/2 theelepel sesamolie



Indikker

5 eetlepels bloem

6 eetlepels water



1 eetlepel gewone azijn
1 eetlepel gesnipperde ham
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1) Verhit de wok en voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak de ui en gember tot glazig. Voeg 1 eetlepel kookwijn en 3 kopjes water toe. Verwijder de ui en gember uit de wok. Voeg de haaievin en vissehuid toe. Kook 5 minuten. Verwijder en giet af.

Bereidingswijze

1) Breng 6 kopjes bouillon aan de kook. Voeg de ingredienten van de groenten toe. Voeg de haaievin en vissehuid toe. Kook 6 minuten op half gas tot gaar. Roer om te laten indikken.
Voeg 1 eetlepel azijn toe en een snufje peper. Leg alles in een serveerkom. Verspreid de gesneden ham over de soep.

Serveertip

1) Als vissehuid niet beschikbaar is, gebruik ca. 450 gr. haaievin.

Laatste reacties

bollekentwee avatar
bollekentwee 17-12-2000

ik zoek al heel lang een authentiek recept van haaienvinnesoep, en ben heel blij dat ik het bij jou gevonden heb. Nu ga ik verder bij je zoeken naar een lekker recept van "birds nest soup", en hoop dat ik het vind.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten