EVERZWIJNFILET IN ARDENS JASJE MET VRUCHTENVULLING.

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen



1 everzwijnfilet (? 600g diepvries.? 8 sneden Ardense Ham (niet te dun).2 peren. 100g gedroogde en ontpitte pruimen.Snuifje kaneel.200ml wildfond (bokaal). 3 eetlepels perenlikeur (bv. Poire William). 2 eetlepels boter.Instantsausbinder.Peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie.
  • Een braadslede.
  • Een scherp mesje.
  • Een houten plankje.
  • Een brede pan.

Voorbereiding

  • 1: Laat de filet gedurende 2 uur gedeeltelijk ontdooien op kamertemperatuur (of 5 tot 7 minuten op ontdooistand in de microgolfoven).
  • Plooi open.

  • 2: Snij de geschilde peren en de pruimen in kleine blokjes , kruid met een snuifje kaneel en laat met 2 eetlepels water gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

Bereidingswijze

  • 1: Leg op de braadslede een lang vel aluminiumfolie en dwars daarover nog enkele vellen die lang genoeg zijn om straks tot een papillote te plooien.
  • 2: Leg de sneden Ardense ham naast elkaar op de folie, als bodem voor het vlees (ze moeten nog over het vlees geplooid kunnen worden.
  • 3: Leg een dun bodempje vruchtenmoes op de bodem en schik er het vlees op. Kruid het met peper en zout.
  • Verdeel er de rest van het vruchtenmoes over.
  • 4: Vouw de Ardense ham over de vruchten. Als u het pakje niet volledig dicht krijgt, leg er dan nog een sneetje ham over. Prik zoveel mogelijk dicht met cocktailprikkers.
  • 5: Verdeel de boter over het vlees en vouw de aluminiumfolie tot een papillote, maar laat bovenaan een 15-tal cm open.
  • 6: Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven (250?C) gedurende 10 minuten. Verminder de temperatuur tot 200 graden en laat nog 10 minuten bakken.
  • Giet 1/2 dl wildfond bij het vlees en laat 10 minuten verder braden.
  • 7: Giet het braadvocht voorzichtig uit de papillote in een brede pan. Doe er de rest van de wildfond en de perenlikeur bij. Laat 2 minuutjes koken en bind lichtjes met instantsausbinder.


  • AFWERKING: Schuif het vlees voorzichtig op een schotel en snij in porties. Lepel er de saus rond en dien op met aardappelnootjes.

Serveertip

  • Serveer met een krachtige en gecorseerde rode wijn, zoals bv. - Comte de Signargues - A.C. Cotes du Rhones-Vilages - A.C. Chateauneuf-du Pape.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jeirdolleke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten