Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. tulband

tulband

Door: fridaberk

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Ingrediënten


5 eieren, poedersuiker, 100 gr. bloem, 20 gr. ma?zena, 100 gr. boter, 100 gr. suiker.


Verder heb je nodig


Tulbandvorm.


De tulband is het ultieme kerstgebak. Maak in een handomdraai deze heerlijke tulband.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de eierdooiers glad met de suiker. Zeef de bloem en de ma?zena in een beslagkom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze aan de bloem toe. Klop het eiwit stijf en vermeng het met de boter, bloem, eierdooiers en de suiker. Doe dit direct in de ingevette tulband, die met een beetje poedersuiker en meel bestrooid is.

Bereidingswijze

Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 225 graden C en bak de tulband in 30 - 35 minuten in het midden van de over gaar. Om te controleren of de tulband gaar is, een breinaald in het gebak stoppen. Als deze er droog uitkomt is de tulband klaar. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen en bestrooi de tulband met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top