Mocha Amandel Bombe

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2000

Erg lekker feest toetje,ook leuk met kinderen te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr mascarpone,50 gr fijne suiker,425 ml slagroom, 50 gr blanke amandelen, 100 gr donkere chocolade, 150 ml sterke zwarte koffie, 4 etl tia maria, 1 grote cake( smaak madeira of vruchten), poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kom,plastic folie

Voorbereiding

Klop de suiker door de zachte mascarpone, klop 300 ml slagroom tot je net pieken krijgt en klop deze door de mascarpone heen.
Rooster de amandelen in een droge pan tot ze lichtbruin zijn.Hak de chocolade in kleine stukjes en mix deze met de afgekoelde amandelstukjes, zet 2 etl van de mix apart voor decoratie.

Bereidingswijze

Mix de koffie en tia maria door elkaar(je kunt ook chocolade likeur gebruiken).Snij de cake in 15 plakken.Bekleed een grote kom met de plastic folie en leg een paar plakjes cake erin(ook de zijkanten), besprenkel de cake met wat koffiemengsel.Dan een laagje mascarponemengsel en een laagje choco/amandelmengsel.Dan weer een laagje cake en herhaal dit tot de laaste laag cake is( vergeet niet ook de zijkanten van de kom te doen).Dek het geheel af met folie en zet het in de koelkast voor minemaal 4 uur.
Dit recept kun je heel makkelijk een dag vantevoren maken( scheelt een hoop werk)of vries hem in( goed tot 3 maanden voor gebruik).
Verwijder na 4 uur de folie en stort de bombe op een mooi bord. Klop de rest van de slagroom stijf en smeer de bombe in met de slagroom en maak pieken.Doe de restant mix erop en strooi er een mooie laag poedersuiker over heen.

Serveertip

Maak evtueel een vruchtensaus erbij, maar het hoeft niet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten