Kabeljauw met mosselen en witloof in witte-wijnvinaigrette

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2000Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 gesnipperde sjalotten - 200 gr gekookte mosselen (zonder schelp) - 1 dl droge witte wijn - 2 dl visfumet (vers of van geconcentreerde visfond van Garde d'Or, zie mijn favoriete produktrecensies) - 2 dl druivenpitolie - 1 bosje verse bieslook, fijngesnipperd - 1/2 dl witte wijnazijn - 6 struiken witloof - 4 stukken diepvrieskabeljauwfilet - peper en zout - wortel - courgette - knolselderij - boter - citroensap.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 vacuumzakjes, een mesje, een stoompot of steamer, een pannetje en voorverwarmde borden.

Voorbereiding

De kabeljauwfilet met peper en zout bestrooien en in de vacuumzakjes doen. De mosselen en in blokjes gesneden groente over de zakjes verdelen en de wijn en visfumet in de zakjes schenken. In ieder zakje een klontje boter doen en de zakjes vacumeren (luchtdicht toebinden). De witlofstronkjes halveren, de harde kern verwijderen en het witloof in fijne reepjes snijden. het witloof met citroensap besprenkelen, met peper en zout bestrooien en over de zakjes verdelen. De zakjes vacumeren.

Bereidingswijze

De zakjes in de steamer van 100 graden met stoom in 5-10 minuten gaar laten worden. De vis uit de zakjes halen, het vocht in een pannetje schenken. Azijn, sjalotjes, olie en de bieslook toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout. Het witloof uit de zakjes halen en op voorverwarmde borden leggen. De vis met groenten en mosselen op het witloofbedje leggen.

Serveertip

De lauwwarme wijnvinaigrette om het geheel schenken en meteen serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten