1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. romige paddestoelensoep

romige paddestoelensoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2000

Ingrediënten 6 personen


25 gram gedroogde crepes [eekhoorntjesbrood]verkrijgbaar bij de supermarkt
125 gram kastanjechampignons
1 flesje Maggi Basis voor champignonsoep
1 pakje Maggi Soepenbinder
1 dl slagroom
1eetlepel fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Kom
zeef
scherp mes
maatbeker


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de gedroogde paddestoelen onder stromend water. Doe de paddestoelen in een kom en giet er 2 dl kokend water op, laat 1 uur weken. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Giet de geweekte paddestoelen af door een zeef, vang het weekwater op. Hak de paddestoelen fijn met een scherp mes. Doe het opgevangen weekwater in een maatbeker en vul het aan met water tot 1? liter. Breng het flesje Basis voor Champignonsoep met het vocht aan de kook, laat de champignonplakjes en de gahakte paddestoelen 15 minuten zachtjes meekoken.

Bereidingswijze

Klop intussen de slagroom lobbig, maar niet te stijf. Bind de soep met het zakje Soepenbinder.

Serveertip

Serveer de soep in diepe borden, schep er 1 eetlepel slagroom op en geef een draai met een vork zodat er een mooie krul ontstaat. Garneer met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top