Semi Freddo
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-12-2000
Feestelijk nagerecht
Ingrediënten 2 personen
1/2 sinaasappel, 80 gram cranberries, 75 gram suiker, 100 gram mascarpone, 25 gram creme fraiche, 1 1/2 eetlepel kersenlikeur, 1/2 dl. slagroom, 1 eiwit.Benodigdheden
zesteur, kleine cakevormBereidingswijze
Haal met de zesteur sliertjes van de sinaasappelschil en pers hem uit. Vul het sinaasappelsap aan met water tot 1/2 dl. Kook de cranberries in een pan met 50 gram suiker en het aangelengde sinaasappelsap volgens de gebruiksaanwijzing van de cranberries. Laat het afkoelen. Klop de mascarpone en de creme fraiche met de rest van de suiker los en schep de likeur en 50 gram cranberriecompote erdoor. Klop de slagroom stijf. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en schep het met de slagroom door het mascarponemengsel. Vul de vorm met het mengsel en laat in ca. 3 uur bevriezen. Houd de vorm enkele seconden in warm water en stort de semi freddo. Snijd hem in 4 plakken en leg ze gestapeld op borden met de rest van de cranberriecompote ertussen. Garneer met de sinaasappelsliertjes en serveer direct.
Serveertip
Voor kinderen kun je de likeur vervangen door limonadesiroop met kersensmaak. Je kunt de semi freddo ook in twee glazen of in tupperware ijscoupes invriezen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties