Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bouillabaisse

Bouillabaisse

Door: orphan

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2000

Ingrediënten 8 personen


2 kilogram verschillende soorten verse vis, 1 kilo mosselen, 2 1/2 liter water, 12 gram zout, selderij,peterselie, prei, 1 laurierblad en venkelgroen, 6 peperkorrels, 1/2 sinaasappelschil dun afgeschild, mespunt saffraan, 1 dl droge witte wijn, 1 flinke prei, 1 kleine winterpeen, 2 grote uien, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie.



Marseillaanse vissoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De vis schoonmaken, wassen en de koppen afsnijden. De koppen en eventueel de graten met het water, het zout, de kruiden, de peperkorrels, het laurierblad, de sinaasappelschil en desgewenst de wijn en saffraan aan de kook brengen en 1/2 uur laten trekken op een laag ingestelde warmtebron. Desgewenst de laatst 5 minuten de mosselen meekoken. De bouillon zeven en de mosselen uit de schelpen nemen. De groenten schoonmaken, wassen en kleinsnijden, de tomaten ontvellen en in dikke plakken snijden, de knoflook persen. Deze ingredienten in de olijfolie 10 minuten fruiten. De vis in grove stuken snijden, met de gezeefde bouillon aan de gefruite ingredienten toevoegen en 10 minuten laten doorkoken. De mosselen op het laatst meewarmen.

Serveertip

Serveer de knoflookboter en stokbrood er apart bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top