1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Door: flareon

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2000

Ingrediënten


Kalfsfricandeau in plakjes(het aantal ligt aan het aantal personen)150gr gekookte tonijn,2 in pekel ingelegde ansjovisfilets,2 eierdooiers,30gr kappertjes,2el witte wijnazijn,1el citroensap,1/8l olijfolie,zout en peper


Verder heb je nodig


Blender/keukenmachine


Kalfsvlees met tonijnsuas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vraag de slager naar kalffricandeau voor vitello tonnato,hij zal de fricandeau dan in de juiste dikte snijden.laat de tonijn heel goed uitlekken het zelfde geldt voor de kappertjes.

Bereidingswijze

Doe de tonijn met de eierdooiers en de ansjovis in de blender,draai het mengsel fijn.voeg de kappertjes met de azijn en het citroensap toe aan het mengsel en maal weer fijn,een klein scheutje olie erbij en op smaak maken met zout en peper.

Serveertip

Leg de fricandeau op een rond bord als een waaier neer,schenk de tonijnsaus erover heen(let erop dat je de fricandeau niet "verdrinkt" in de saus)strooi nog wat kappertjes over het geheel om het af te maken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flareon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top