Lasagna Met Spinazie En Zongedroogde Tomaatjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2000

Een heerlijk hoofdgerecht, makkelijk en snel. En door de zongedroogde tomaatjes met blauwe kaas erg verrassend van smaak!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pasta bladen, bladspinazie (vers of uit diepvries), bakje champignons, 100 g blauwe kaas, potje zongedroogde tomaatjes, 150 g rauwe ham, zakje oude kaas, bechamelsaus, zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Overschaal (liefst vierkant of rechthoekig), pannen en een oven

Voorbereiding

Kook de spinazie of ontdooi de diepvries bladspinazie. Bak de champignons licht aan. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Maak de bechamelsaus als volgt: smelt een klontje boter in een steelpannetje, voeg meel toe tot alle boter met meer een bal gworden is. Voeg scheutje voor scheutje water (of melk) toe tot een romige suas ontstaat. Goed roeren! Op smaak afmaken met zout en peper. Voeg een half zakje geraspte oude kaas toe. (Of maak een kant en klare bechamelsuas klaar)

Bereidingswijze

Ovenschaal invetten en laagjes maken: Eerst een laagje spinazie, dan de helft van de champignons, dan een laag kaas-bechamelsaus dan een laag lasagna bladeren eroverheen. Weer een laag spinazie, dan een laag zongedroogde tomaatjes, blauwe kaas, rauwe ham in stukjes en kaas-bechamelsaus. Weer een laag bladeren. Dan de laatste laag spinazie, champignons en kaas-bechamel-saus. De andere helft van het zakje kaas erover en in de oven. 200 graden, 30-45 minuten. Prik er even in om te kijken of de lasagna bladeren al gaar zijn.

Serveertip

Serveer eventueel met wat brood en rode wijn erbij.

Laatste reacties

stevennoordam avatar
stevennoordam 12-11-2004

karinev avatar
karinev 20-03-2002

Deze ga ik ook eens uitproberen. groetjes Karine

flynnie avatar
flynnie 14-03-2002

Lijkt me een heel lekkere en speciale lasagne. Als ik hem es geprobeerd heb, laat ik weten hoe het was! Groetjes Evelyne

figo55 avatar
figo55 14-12-2000

Heerlijk!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten