wildbouillon
- Internationaal, Soep
- 60-120 min.
Wildbouillon kun je specifiek van een soort maken zoals van bv.wilde duiven,ook kun je een gemengde soort maken waarbij je allerlei soorten wild gebruikt afhankelijk wat de poelier aan botten enz.te bieden heeft.Hieronder een recept die je voor alle soorten kunt gebruiken.
Ingrediënten 6 personen
-50 g.margarine.-1 kg.wildafval;botten,pezen,afsnijdsels,
koppen enz.
-grove bouquet garni,bestaande uit;1/2prei,1 ui,1/2winterwortel,1/4knolselderij,1/2bos bladselderij,4kruidnagels,2laurierbladen,10jeneverbessen,15gekneusde peperkorrels,1takje verse thijm.
-1 eetlepel tomatenpuree.
-1 glas rode wijn.
-1 glas rode port.
-3 ltr.water.
Voor soepgarnituur;bladselderij,shi-take,en
stukjes vlees van wild,eventueel aan te vullen met enkele doperwten en brunoise van wortel.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 135,92 kcal |
Koolhydraten | 7,95 g |
Eiwitten | 1,10 g |
Vetten | 7,02 g |
Voorbereiding
Lees eerst het hele recept plus de bereidingswijze.
-zet alle materialen en gronstoffen klaar.
-verwarm een oven of grill op 220 graden.
-Doe het wild in een braadslee en plaats het in de voorverwarmde oven totdat het begint te kleuren.
-was een theedoek in schoon/neutraal water om later de bouillon te kunnen zeven/passeren.
Bereidingswijze
-smelt de margarine in een grote pan.
-fruit de bouquette garni hierin aan tot de ui glazig is.
-voeg de tomatenpuree toe en laat het enige minuten meesmoren.
-voeg de gekleurde wildbestanddelen toe.
-voeg alle vochtbestanddelen toe.
-breng het aan de kook,en laat het afhankelijk van de soort botten en pezen 6 tot 12 uur trekken op een laag vuur.Grote dikke botten en pezen hebben meer tijd nodig om alle extractiestoffen los te laten,kleine dunne bottennemen minder tijd in beslag.
-na een aantal uren,afhankelijk van de soort,de bouillon zeven/passeren door een neutrale doek.
-maak de bouillon af op smaak met;peper,zout,
madeira,cognac,sherry en/of rode port.
-de bouillon wordt nu gevuld met een passend garnituur afhankelijk van de soort,zie boven.
Serveertip
Een zeer luxe stukje stokbrood bij de wildsoep;besprenkel een stukje brood met cognac en rode port en grill het in de oven.