1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-12-2000

Ingrediënten 4 personen


600 g runderstooflappen
enkele takjes peterselie
enkele takjes selderij
zout en peper
2 uien
mespunt mosterd
enkele jeneverbessen
150 ml rode wijnazijn
550 ml vleesbouillon
40 g boter
50 g doorregen spekblokjes
50 g rozijnen
50 ml creme fraiche
allesbinder


Verder heb je nodig


Kom
keukenpapier
zeef


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg het vlees in een kom en voeg de peterselie, de selderij, de peper, het zout, de in ringen gesneden uien, de mosterd, de jeneverbessen, de wijnazijn en 300 ml van de bouillon erbij. Laat het vlees, onder af en toe keren, 12 uur marineren. Haal he vlees uit de marinade en droog het af met keukenpapier. Smelt de boter en bak de spekblokjes erin uit. Voeg het vlees toe en bak dat aan alle kanten bruin. Giet de rest van de bouillon en 50 ml van de marinade erbij. Leg een deksel op de pan en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het stoofvocht en voeg de rozijnen en de creme fraiche toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken en bind deze licht met wat allesbinder.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in plakken, giet een deel van de saus erover en geef de rest van de saus apart erbij.

Serveertip

Lekker met een kruimig gekookte aardappel en bijvoorbeeld bleekselderij als groente.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wienerwald


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wienerwald
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top