1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)

Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)

Door: zicapoes

  • Spaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1/2 l Remia olijfolie
2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden)
4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven)
3 gedroogde tomaatjes in de olie
turks brood


Verder heb je nodig


2 ovenvaste schaaltje (plat met opstaande rand en rond)
oven
ovenwanten


Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Olie, knoflook en peper bij elkaar doen en laten trekken

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180C
garnalen pellen
tomaatjes in kleine stukjes snijden
oliemengsel in 2 schaaltjes
tomatenstukjes gamba's erbij (gamba's moeten goed onder de olie liggen)
schaaltjes ? 8 min. in de oven totdat gamba's gaar zijn (sappig)

Serveertip

Als voorgerecht serveren met turks brood
voor 2 personen 1 schaaltje
lekker met rode wijn bv. rode Sancerre



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zicapoes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top