1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalencocktail
  6. Garnalencocktail

Garnalencocktail

Door: kerststal

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2000

Ingrediënten 4 personen


3/4 dl slagroom
1 dl mayonaise
mespunt chilipoeder
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel whisky
citroensap
zout
versgemalen peper
300 g Hollandse garnalen
enkele blaadjes ijsbergsla
3 takjes peterselie


Verder heb je nodig


4 lage, wijde coupes
zeef


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.

In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Garnalen goed laten uitlekken. Ijsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.

Bereidingswijze

Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen scheppen. Cocktailsaus erover scheppen.

Serveertip

Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top