Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Walnoten - zoet en knapperig

Walnoten - zoet en knapperig

Door: hkesta

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2000

Ingrediënten 6 personen


Ca. 120 gr. rauwe, gepeld walnoten
3 kopjes bakolie
1 eetlepel water
1 kopje poedersuiker



(met foto) Geheel China

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Verhit de wok en voeg de olie toe. Frituur de walnoten ong. 1 minuut. Verwijder en giet af. Verwijder de olie uit de wok en maak schoon.
2) Verhit de wok en gooi de walnoten met 1 eetlepel water erin terug. Roer lichtjes om de walnoten vochtig te maken. Voeg de poedersuiker toe zodat de walnoten licht ermee bedekt zijn. Haal de walnoten uit de wok en leg ze op een schaal. Laat het afkoelen.

Serveertip

Wanneer het is afgekoeld de poedersuiker zal wit en knapperig worden.
Indien geroosterde walnoten voohanden zijn, dan kun je stap 1) overslaan.
De walnoten kunnen worden vervangen door andere noten, zoals cashewnoten, pinda's etc.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hkesta
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top