Chocolade Pate
- Nederlands, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-12-2000
met noten en fruit voor ca. 40 plakjes
Ingrediënten 40 personen
25 gr. boter, 60 gr. gecondenseerde melk, 300 gr. pure chocolade in kleine stukjes, 2 thl. sinaasappellikeur, 35 gr. geroosterde hazelnoten, 40 gr. macadamianoten geroosterd, 25 gr. pecannoten geroosterd, 2-3 eetl. geschaafde amandelen geroosterd, 4 gekonfijte gehakte abrikozen, 2 gekonfijte gehakte vijgen.Benodigdheden
cakevorm, folie, kom, lepel, pan, mes.Voorbereiding
bekleed de vorm met folie.
Bereidingswijze
meng boter, chocolade en likeur in een pan. roer boven een matig vuur tot de chocolade is gesmolten en een glad mengsel ontstaat.
giet het mengsel in een kom.
voeg noten en fruit aan het mengsel toe en roer alles goed.
schep het mengsel in de cakevorm.
strijk de bovenkant glad.
tik zacht met vorm op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
laat het opstijven. stort dan de chocolade pate op een bord of schaal, verwijder het folie, en snijd hem in dunne plakken voor het opdienen.
Serveertip
de pate kan ong. 2 weken van te voren worden bereid.
bewaar de pate bij warm weer gekoeld.
serveer de pate op kamertemperatuur.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties