Chocolade Pate

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2000

met noten en fruit voor ca. 40 plakjes

Deel dit recept

Ingrediënten 40 personen
25 gr. boter, 60 gr. gecondenseerde melk, 300 gr. pure chocolade in kleine stukjes, 2 thl. sinaasappellikeur, 35 gr. geroosterde hazelnoten, 40 gr. macadamianoten geroosterd, 25 gr. pecannoten geroosterd, 2-3 eetl. geschaafde amandelen geroosterd, 4 gekonfijte gehakte abrikozen, 2 gekonfijte gehakte vijgen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm, folie, kom, lepel, pan, mes.

Voorbereiding

bekleed de vorm met folie.

Bereidingswijze

meng boter, chocolade en likeur in een pan. roer boven een matig vuur tot de chocolade is gesmolten en een glad mengsel ontstaat.
giet het mengsel in een kom.
voeg noten en fruit aan het mengsel toe en roer alles goed.
schep het mengsel in de cakevorm.
strijk de bovenkant glad.
tik zacht met vorm op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
laat het opstijven. stort dan de chocolade pate op een bord of schaal, verwijder het folie, en snijd hem in dunne plakken voor het opdienen.

Serveertip

de pate kan ong. 2 weken van te voren worden bereid.
bewaar de pate bij warm weer gekoeld.
serveer de pate op kamertemperatuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten