Koffie parfait met Grand Marnier
- Nagerecht
- 20-30 min.
Het scheutje likeur geef aan de koffie parfait net dat beetje extra waardoor u van de parfait een eigen creatie maakt. De parfait is een bijzondere ijssoort omdat ze heel gemakkelijk zonder een ijsmachine gemaakt kan worden.
Bereidingswijze
Roer eierdooier en 50 gram suiker tot een vrij dik en schuimig mengsel. Klop de eiwitten en 1,5 dl slagroom, elk afzonderlijk, stijf. Voeg tijdens het kloppen van de eiwitten 25 gram suiker toe.
Schep de slagroom op de eiwtten en voeg daarna het dooiermegsel toe. Voeg er onder voortdurend omscheppen sinaasappelrasp, koffie en likeur aan toe. Doe het mengsel over in een glazen cakevorm. Dek de vorm af met plastic folie en plaats hem ten minste 4 uur in de diepvriezer.
Klop voor de garnering 1,25 dl slagroom en 10 gram suiker stijf op.
Serveertip
Stort de parfait op het werkvlak. Snijd de parfait in het gewenste aantal plakken. Leg ze op koude borden en schep er ?wolken? slagroom op. Bestuif de slagroom eventueel met wat cacaopoeder.