1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Avocado's met gerookte kipfilets

Avocado's met gerookte kipfilets

Door: goliath

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2000

Ingrediënten 4 personen


2 grote avocado's (Fuerte, Nabal, Hass)
- 2 eetl. limoen- of citroensap
- 1 roze grapefruit; 1 grote sinaasappel
- 300 gram gerookte kipfilets, in blokjes gesneden
- ca. 100 gram gemengde slasoorten.

1 eetl. acete balsamico (Modena, del duca)
- zout
- witte peper uit de molen
- 3 eetl. pompoenzaadolie (Kremser Kurbiskernol)
- ca. 1 eetl. pompoenzaden, licht geroosterd



Het gerecht wordt als een salade opgediend. Ook bij een brunch of lunch en ook koude buffetten doen dergelijke salades het heel goed. Er worden ook citrusvruchten in verwerkt. U kunt de sinaasappel eventueel vervangen door in kleine stukjes gesneden verse ananas.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de avocado's en steek er met een (aardappel)boortje bolletjes (max. 1 cm) uit. Laat de bolletjes door limoen- of citroensap rollen. Leg ze daarna op keukenpapier.

Schil beide citrusvruchten zo dik af dat ook de witte onderhuid wordt weggenomen. Snijd de partjes van de vruchten tussen de vliezen uit. Halveer ze en verwijder eventueel aanwezige pitten. Van de sappen die bij deze handelingen vrijkomen, op.

Vermeng in een kom balsamico met 2 eetlepels van het opgevangen grapefruit- en sinaasappelsap. Voeg wat zout en peper toe. Blijf roeren tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie erdoor. Schep de citrusvruchten avocadobolletjes en gerookte kipfilet door de dressing.

Serveertip

Verdeel de gemengde slasoorten als bedjes op de borden. Verdeel de salade met aanhangende dressing over de slabedjes. Strooi pompoenzaden over de salades.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top