1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Citroenvinaigrette

Citroenvinaigrette

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-12-2000

Ingrediënten


Voor - 5 dl:

1 eierdooier
1tl mosterd
2 tl vanille-azijn of sherry-azijn
geraspte schil en sap van ? citroen
24 g gembersiroop
1? dl geconcentreerde gevogeltebouillon
2? dl druivenpit-of zonnebloem-olie
1dl limoenolie ** zie artikel limoenolie
zout, vers gemalen peper


Verder heb je nodig


Blender


Heerlijk bij zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 1 week van tevoren:
meng alle ingredienten, behalve de olien, in een blender en voeg dan, geleidelijk, met de blender op lage snelheid, de druivenpit- en limoenolie toe tot de vinaigrette gebonden is.

Bereidingswijze

Breng hem op smaak met zout en peper en eventueel wat extra citroensap.

De vinaigrette is 1 week houdbaar in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top