Stoofschotel van wild
- Regionaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
'Wild eten in de Achterhoek'.Al jaren bekend in 't land,geen wonder want het gevarieerde landschap van deze mooie streek van ons land biedt vele mogelijkheden op dit gebied.Van oudsher komt er veel wild voor en daardoor weten de koks uit deze streek om te gaan met de vele mogelijkheden van de bereiding van wild.
Ingrediënten 4 recipe.people
-75 g boter/margarine.-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt.
-veel peper uit de molen.
-zout,event uit de molen.
-1 kleingesneden ui.
-5 cm. prei.
-5 cm. winterwortel.
-stukje knolselderij.
-2 stelen bladselderij.
-1 klein takje tijm.
-2 laurierbladen.
-4 kruidnagels.
-12 gekneusde peperkorrels.
-8 jeneverbessen.
-1 klein blikje tomatenpuree.
-2 plakken ontbijtkoek.
-3 eetl.bloem.
-1 glas rode port.
-1 glas rode wijn.
-1 glas water.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1013,14 kcal |
Koolhydraten | 46,14 g |
Eiwitten | 38,79 g |
Vetten | 27,12 g |
Voorbereiding
-Leg/zet alle ingredienten,grondstoffen en materialen van te voren klaar.
-snij alle groenten klein.
-snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.
Bereidingswijze
-Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
-voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
-voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
-voeg de ontbijtkoek toe.
-voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
-zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
-breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.
Serveertip
-Serveren met;rode kool,witlof en/of spruitjes als groentengarnituur.
-Aardappelpuree en kastanjepuree vult de rest aan.