Stoofschotel van wild

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2000
  • Stoofschotel van wild

    Stoofschotel van wild

    Stoofschotel van wild

  • Stoofschotel van wild

    Stoofschotel van wild

    Stoofschotel van wild

'Wild eten in de Achterhoek'.Al jaren bekend in 't land,geen wonder want het gevarieerde landschap van deze mooie streek van ons land biedt vele mogelijkheden op dit gebied.Van oudsher komt er veel wild voor en daardoor weten de koks uit deze streek om te gaan met de vele mogelijkheden van de bereiding van wild.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-75 g boter/margarine.
-1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt.
-veel peper uit de molen.
-zout,event uit de molen.
-1 kleingesneden ui.
-5 cm. prei.
-5 cm. winterwortel.
-stukje knolselderij.
-2 stelen bladselderij.
-1 klein takje tijm.
-2 laurierbladen.
-4 kruidnagels.
-12 gekneusde peperkorrels.
-8 jeneverbessen.
-1 klein blikje tomatenpuree.
-2 plakken ontbijtkoek.
-3 eetl.bloem.
-1 glas rode port.
-1 glas rode wijn.
-1 glas water.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Leg/zet alle ingredienten,grondstoffen en materialen van te voren klaar.
-snij alle groenten klein.
-snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.

Bereidingswijze

-Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
-voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
-voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
-voeg de ontbijtkoek toe.
-voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
-zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
-breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.

Serveertip

-Serveren met;rode kool,witlof en/of spruitjes als groentengarnituur.
-Aardappelpuree en kastanjepuree vult de rest aan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Yolampie52 avatar
Yolampie52 20-10-2019

Het viel me erg tegen. Niet vies maar ook niet bijzonder lekker. Weinig typische wild smaak. Volgende keer ga ik toch het vlees een nacht in de marinade zetten en het vlees ook langer laten stoven 3,5-4 uur zoals de slager al adviseerde.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 26-12-2014

Het was heerlijk, wat hebben we gesmuld! Perfect recept! Groetjes Lammy

Lammy1954 avatar
Lammy1954 24-12-2014

Staat nu te pruttelen....het ruikt heerlijk!! ik heb er nog wel wat gerookte spekjes door gedaan. Het is voor 2e Kerstdag dan eten we het met spruitjes met kastanjes en rode kool met cranberriecompte. Daarbij lekkere puree. Dank voor het recept en fijne feestdagen. Groetjes Lammy

Lammy1954 avatar
Lammy1954 24-11-2014

Wij zijn dol op wild en dit recept lijkt me heerlijk! Ga dit komende week maken.....mmmmm groetjes Lammy

josien_d avatar
josien_d 14-01-2001

We hebben heerlijk zitten smullen, we hebben het recept tot op de letter gevolgd, ouderwetse rode kool erbij en simpel gekookte aardappeltjes. Deze houden we er definitief in!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten