1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel Ovenschotel

Aardappel Ovenschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2000

Ingrediënten 2 personen


6 eieren
scheut melk
3 tenen knoflook
4 grote binten
1 eetlepel sambal
div. soorten groenten
pakje magere spekjes
olie
kruiden (geen zout)
dikke plakken kaas


Verder heb je nodig


Oven. Voorverwarmen op 225oC


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schaal invetten met (knoflook)olie. Aardappelen schillen en in plakjes snijden met rasp of kaasschaaf, met warm water afwassen en uit laten lekken. Spekjes bakken. In ovenschaal laagje aardappelen, laagje groenten, laagje spekjes, herhalen tot alles op is.
Eieren kloppen met melk en kruiden en knoflook. Let op geen zout, want de spekjes zijn al zout genoeg. Over schaal verdelen en even schudden voor een goede verdeling van het eimengsel. Eventueel dikke plakken kaas erover. Wel dikke plakken, want anders verbranden ze.
Schaal 1 uur in de oven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top