1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Grootmoeders Kalfslapjes

Grootmoeders Kalfslapjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kalfslapjes
65 gram boter
4 lapjes gerookte ham
30 gram bloem
130 gram kaas
0.3 dl port
0.2 dl slagroom
peterselie
zout en peper


Verder heb je nodig


Pan
ovenvaste schaal
oven


Kalfslapjes op hartige wijze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfslapjes met bloem, zout en peper. Smelt 50 gram boter in een pan en braad hierin de kalfslapjes aan gedurende 6 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan. Snij de ham in lapjes die op de kalfslapjes passen. Snij de kaas in dunne lapjes. Bedek de kalfslapjes met kaas en daarna met ham en weer met kaas. Geef er peper over naar smaak. Beboter een ovenvaste schaal, leg er de kalfslapjes in en laat 15 minuten gratineren in een oven van 220 graden C. Deglaceer ondertussen met de port en de slagroom de braadboter van de kalfslapjes, laat dit even flink koken, schraap aal aanbaksels los en breng de saus op smaak.

Serveertip

Schenk de saus over het vlees zodra dit uit de oven komt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgelden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgelden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top