1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. groningse stoofpot

groningse stoofpot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2000

Ingrediënten 4 personen


800 gr riblappen
2 el olie
20 gr boter of margarine
500 gr uien, gesnipperd
1/2 L. runderbouillon(van tablet
200 gr soepgroenten
1 laurierblad
2 kruidnagels
zout, versgemalen peper
3 el verkruimeld roggebrood
1 el kappertjes
geraspte schil sap van 1/2 citroen
1 augurk, in reepjes
1/2 tl verse groene peperkorrels



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in olie en boter rondom bruin bakken. Uit pan nemen en in zelfde bakvet uien ca. 5 min. bakken. Bouillon verwarmen en met soepgroenten, laurier, kruidnagels, zout, peper en 1 L. water aan uien toevoegen. Aan de kook brengen, vlees terug in pan doen en afgedekt in ca. 2 uur zachtjes gaar stoven.

Bereidingswijze

Vlees in reepjes snijden. Bouillon boven schone pan zeven. 2 el. Roggebrood, kappertjes en citroensap erbij doen. Reepjes vlees ca. 5 min. meewarmen. Bestrooien met 1 el. roggebrood, augurk en groene peperkorrels.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en bietjessalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top