Chocolade-Bananen.

  • Regionaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 bananen.
200 gram blokchocolade.
1/2 glas water.
100 gram poedersuiker.
1 snuifje kaneel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de schil van de bananen over heel de lengte open.
Verwijder de vrucht voorzichtig,zonder de schil te beschadigen.
Laat de chocolade in het water smelten.
Voeg er de poedersuiker en de kaneel aan toe,en daarna de in grote stukken gesneden bananen.
Mix alles fijn,zodat u een dikke,homogene puree hebt.
Vul de bananeschillen met de moes.
Maak ze zo keurig mogelijk dicht en wikkel ze in aluminiumfolie,zodat het moes niet kan ontsnappen.
Plaats de bananen gedurende twee uur in de koelkast.(om het af telaten koelen).
Verwijder voorzichtig de schil.
U hebt nu chocoladebananen met dezelfde textuur als echte,mooi bruin van kleur en heerlijk geparfumeerd met chocolade.

Serveertip

U kunt deze bananen zonder meer opdienen,of ze versieren met karamelsaus en fijngehakte gekonfijte vruchten.
Vooral kinderen zijn er dol op- en zullen graag proberen dit toetje zelf te maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten