Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever

Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever

Door: pfaff

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 fazantenfilets
4 sjalotjes, gesnipperd
groene-koolbladeren
8 plakken parmaham
4 plakjes verse eendenlever
versgemalen peper
zout
keukengaren of crepinette(darmnet)
boter
voor de saus:
--------------
15 cl gevogeltefond
1 dl cream sherry
15 cl room
50 gr eendenlever


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Verassend

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Blancheer de groene-koolbladeren kort in kokend water, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en dep ze droog.
Snij de fazantenfilets in de lengte bijna doormidden en leg ze open.
Leg er een beetje sjalottensnippers, een groene-koolblad, een plakje parmaham en een plakje eendenlever op. Kruid naar smaak met peper en zout.
Rol de filets op, omwikkel ze met met parmaham en bind op met keukengaren of crepinette. Bak ze aan in hete boter en leg ze in een ovenschotel. Zet ze 15 min in een oven van 180?c.
Laat de gevogeltefond inkoken met de sherry. roer er de room door en laat er de eendenlever in smelten.
Schik de filets op een bedje van groene kool. Lepel er wat van de saus rond en serveer meteen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top