1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Wildbouillon Met Creperolletjes

Wildbouillon Met Creperolletjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2000

Ingrediënten 8 personen


2 takjes peterselie
dragon, 10 sprietjes bieslook
bloem
2 eieren
1 dl melk
boter
? rode paprika
? groene paprika
24 ontpitte grofgehakte zwarte olijven
3 potten wildfond


Verder heb je nodig


Klein stervormig uitstekertje [kookwinkel]


Een heerlijke culinaire soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knip de peterselie, de blaadjes van 2 takjes dragon en de bieslook fijn. Roer een beslag van 50 g bloem, 1 ei, 1 eierdooier, de melk, en 2-3 el gesmolten boter en laat het een ? uur rusten. Roer er de kruiden door.
Bak 2 crepes, rol ze op en zet ze weg. Blancheer de paprika`s 3 min. in kokend water met zout, laat afkoelen en steek er dan sterretjes uit.

Bereidingswijze

Verwarm in de oven 150 [graden celsius] 8 soepkommen.
Verwarm de fond met 4 takjes dragon tot tegen de kook aan. Snijd de creperolletjes in `plakjes'. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.

Serveertip

Verdeel de crepeplakjes, paprikasterren en olijven over de kommen. Schep aan tafel de bouillon erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top