1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kerstmis Slagroomijs

Kerstmis Slagroomijs

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1 liter slagroomijs
? pak speculaas
2 a 3 theelepels speculaas of koekkruiden
8 kleine stoofpeertjes bijv. Gieser Wildeman
rode wijn en port
1 kaneelstokje en wat suiker
4 dl melk
ongeveer 10 g custard
ongeveer 30 g suiker
poedersuiker en slagroom


Verder heb je nodig


Mixer
spuitzak


Speculaasijs met stoofpeertjes en vanillesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg het ijs even uit de diepvries zodat het een beetje zacht wordt. Verkruimel de speculaasjes en mix de speculaasstukjes met de kruiden door het ijs. Zet het ijs terug in de diepvries. Schil de peertjes en laat ze in 2,5uur met water, rode wijn, port, suiker en een kaneelstokje langzaam gaar worden. Meng de custard met de suiker en een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het custardmengsel toe. Laat dit vervolgens - 1 minuut doorkoken en afkoelen.

Serveertip

Verdeel de koude vanillesaus over 4 dessertbordjes. Leg op elk bord 2 bollen speculaasijs, 2 stoofpeertjes en garneer het met poedersuiker en slagroom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top