1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Konijn In Biersaus

Konijn In Biersaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1 konijn
laurier, azijn, ui
boter
2 flesjes oud bruin bier
1eetlepel bruine basterdsuiker
peper en zout
scheutje droge witte wijn
1 eetlepel mosterd


Verder heb je nodig


Pan


Traditioneel recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet het konijn 2 dagen in een marinade van azijn, water, laurier en ui
Haal het uit de marinade, dep het droog en bak het in hete boter bruin. Haal het konijn even uit de pan. Voeg vervolgens het bier, de mosterd, de basterdsuiker, peper en zout en een scheut witte wijn toe. Doe het konijn terug in de pan. Breng het geheel aan de kook, doe dan de deksel op de pan en zet het vuur laag. Na - 1,5 a 2 uur is het konijn gaar.

Serveertip

Leg het op een voorverwarmd bord, roer de saus glad en giet deze erover heen.

Eet er gevulde aardappelen en rode kool [of appelmoes] met wat partjes manderijn bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top