Ballekes

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kalfsgehakt, 300 gram varkensgehakt, 1 eierdooier, 2 sneetjes brood zonder korst, 1 eetlepel bloem, 100 gram boter, ? liter bier, peper, zout, geraspte nootmuskaat.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vermeng in een kom het kalfs- en varkensgehakt, de eierdooier en de in bier geweekte sneetjes brood en voeg nootmuskaat, zout en peper toe. Verdeel de massa in hompjes ter grootte van een ei, rol er platte ballen van en wentel deze even door de bloem. Doe wat boter in een pan en laat de ballekes snel aan alle kanten bruin worden. Schik de ballekes in een vuurvaste schotel. Giet het bier in de pan en laat dit op hoog vuur in de boter sissen. Doe de kokende vloeistof over de balletjes en leg hier en daar wat vlokjes boter (het restant van de 100 gr). Laat alles 20 minuten in een hete voorverwarmde oven gaar worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten