Kwei Fei Kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2000

(dronken kip)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Spaanse peper, rood 0.25 st.
Gemberwortel 0.75 schijfjes
Lente-ui 0.5 st.
Rode uien 0.5 st.
Chinese rijstwijn 0.35 eetl.
Frituurolie 150 ml.
Kippenbouillon 0.375 l.
Wijn, rood 45 ml.
Kip 0.25 st.
Donkere soja saus 0.75 eetl.
Lichte soja saus 0.5 eetl.
Peking zoetzure mie/mihoensaus 0.25 potje(s)
eiermie 75 g.
Gemalen rode peper 0.5 theel.
Gesneden bamboescheuten (0.25 blikje)
Pure sesam olie 0.25 eetl.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Leg de kip ong. 1 uur in een marinade van lichte sojasaus met Chinese rijstwijn.
Snijd de rode peper in ringetjes, de gember fijn en de lente-uien in stukjes van 4 cm.
Verhit de olie in een pan en frituur de kip met de uitjes tot ze goudbruin zijn.
Maak de bouillon warm en voeg hieraan de kip, uien, rode peper, gember, donkere sojasaus en rode wijn toe. Laat het geheel minstens 2 uur sudderen en keer de kip regelmatig om.
Kook de eiermie 2 minuten (vooral niet te lang), laat uitlekken en besprenkel met sesamolie. Schep de mie luchtig om en om.
Verhit olie in de wok en bak hierin de uien en gemalen rode peper ca. 2 minuten. Doe de uitgelekte bamboescheuten erbij, de Peking zoetzuresaus en water.
Laat nog ong. 3 minuten staan en meng het geheel goed door elkaar. Serveer de eiermie bij de kip.

Serveertip

De Chinese versie van coq au vin werd genoemd naar keizerin Yang Kwei Fei, naast haar schoonheid bekend om haar liefde voor alcohol.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten