Kalfskop met ravigotesaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2000



"Tete de veau sauce ravigote"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr kalfskop, ontbeend en opgerold (te bestellen bij slager of triperie) - 2 el gehakte augurkjes - 2 el kapertjes - 2 wortelen - 1 ui - 1 sjalot - 2 teentjes knoflook - 6 el druivenpitolie - 30 cl azijn - 1 tl mosterd - 2 hardgekookte eieren - 1 kruidentuiltje - 1 el gehakte fijne kruiden - 1 kruidnagel - versgemalen zwarte peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Pel de ui en steek er de kruidnagel in.

Bereidingswijze

Doe de kalfskop in een kookpot en giet er 3 liter water bij. Voeg wortelen, ui, kruidentuiltje en 20 cl azijn toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 uur op een zacht vuurtje pruttelen. Maak ondertussen de saus : pel de eieren, spoel ze af en dep ze droog. Plet de eierdooiers en hak de eiwitten fijn. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Doe de geplette eierdooiers in een kom met de mosterd en de rest van de azijn. Kruid met peper en zout en klop goed dooreen. Voeg al roerend de olie druppelsgewijs toe zoals voor mayonaise. Werk er dan de gesnipperde sjalot, fijne kruiden, kapertjes, fijngehakte augurken en gehakte eiwitten onder. Dek de saus af met plasticfolie en zet in de koelkast. Laat de kalfskop uitlekken, snijd hem in schijven en schik ze op een voorverwarmde schotel.

Serveertip

Serveer met de saus apart in een sauskom en geef er gekookte aardappelen bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten