Rijst-Tiramisu

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
melk 1.5 dl.
Kortkokende dessertrijst 40 g.
koffie 0.5 dl.
suiker 2 eetl.
lange vingers 8 st.
cacaopoeder
tiramisulikeur 0.5 dl.
Mascarpone 120 g.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Kook de rijst gaar in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de tiramisulikeur erdoor en laat de rijst afkoelen. Klop de mascarpone stijf en spatel de rijst erdoor.
Los de suiker op in de koffie. Spreid de lange vingers uit en bedruppel ze met de koffie.
Leg een laagje lange vingers in een rechthoekige schaal. Spreid de helft van het rijst-mascarponemengsel hierover uit. Leg daarop weer lange vingers en rijst. Laat de tiramisu in de koelkast opstijven.
Bestuif vlak voor serveren de bovenkant met het cacaopoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten