Gevulde shiitake met roquefort
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
"Shi-itake au Roquefort"
Ingrediënten 4 recipe.people
8 grote open shi-itake - 100 gr Roquefort - 100 gr verse volle plattekaas (kwark) - 1 snuifje zout - 1 snuifje zwarte versgemalen peper - 1 snuifje suiker - 1 snuifje korianderpoeder - kwartjes walnoot - blaadjes verse oregano en enkele kleine zwarte olijfjes voor de garnering.Benodigdheden
een magnetron - een spuitzak - een groot bord - een diep bordBereidingswijze
Borstel de shiitake schoon en snijd er voorzichtig de steeltjes uit.
Schik de hoedjes op een bord en hak de steeltjes fijn. Doe de Roquefort in een diep bord en plet met een vork. Werk er de plattekaas, peper en zout, koriander, suiker en de gehakte paddestoelsteeltjes goed onder. Doe het mengsel in een spuitzak met gekarteld mondstuk en vul de shi-itakehoedjes. Zet het bord met de gevulde paddestoelen in de magnetron en laat 2 a 3 minuutjes garen op 400 W.
Serveertip
Verdeel over bordjes en garneer met nootkwartjes, een blaadje oregano en enkele zwarte olijfjes. Serveer meteen.