Veloute met beerkreeftenstaartjes en kastanjechampignons

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2000


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 beerkreeftenstaarten (beerkreeften zijn schaaldieren met heel fijn vlees waarvan de smaak te vergelijken is met die van langoest. Elk beerkreeftenstaartje weegt ongeveer 50 g. Verkrijgbaar in diepvries) - 4 stukken broccoli - 1 wortel - 8 kastanjechampignons -
1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water) - 1,5 dl droge witte wijn (bv. Rivaner) - 2 dl room - 1/4 citroen (sap) - 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie - peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de wortel in dunne staafjes van ? 2 cm lang en 0,5 cm doornede. Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap. Snij het grootste gedeelte van de stengel van de broccoli weg en snij het roosje in vier.

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon aan de kook met de wortelstaafjes. Laat gedurende 5 minuten zachtjes koken. Doe er dan de wijn bij, het citroensap en de diepgevroren beerkreeftenstaartjes. Zet het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat gedurende 8 minuten zachtjes garen. Doe er dan de broccoli en de champignons bij. Haal na 5 minuten de beerkreeftestaarten eruit. Doe de room in de pan en laat gedurende 2 tot 3 minuten op een hevig vuur koken. Kruid met peper en zout. Ontdoe de beerkreeftenstaartjes van hun pantser: dat gaat het gemakkelijkst als u het pantser aan de 2 zijkanten van de buik losknipt. Het buikvlies trekt u eraf en u kunt het vlees er heel gemakkelijk uithalen.

Serveertip

Verdeel de veloute over 4 diepe borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over. Leg er, per bord, 2 beerkreeftenstaartjes middenin. Geef er stokbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten