1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gegratineerde Aardappelen

Gegratineerde Aardappelen

  • Frans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2000

Ingrediënten 4 personen


800 gr geschilde aardappelen, bekertje slagroom, spekreepjes, 1 ui, peper, zout, knoflook, groene tuinkruiden, geraspte kaas



Zelf maken is het lekkerst!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes. Bak de spekreepjes tot ze lekker knapperig zijn. Snij de ui in reepjes en bak ze tot ze glazig zijn.

Bereidingswijze

Leg de plakjes aardappel in een ovenschaal. Maak een saus door de slagroom in een kom te doen en hier de gebakken uitjes en spekjes doorheen te roeren. Voeg zout en peper naar smaak toe en knijp er een teentje knoflook boven uit. Voeg ook wat groene tuinkruiden toe (provencaalse of Italiaanse). Giet het sausmengsel over de aardappelplakjes en bestrooi het met geraspte kaas.
Zet de schaal in 30 minuten in de oven op ongeveer 200 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosaliefarm


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosaliefarm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top