Kruidige Chocolademelk
- 10-20 min.
Echt iets voor een koude winteravond!
Ingrediënten
1 liter melk, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel gemengde koekkruiden (of speculaaskruiden), 1 mespunt kaneel, scheutje gembersiroop (naar smaak), koffieroom of slagroomBereidingswijze
Breng het grootste deel van de melk met de suiker aan de kook. Roer af en toe. Roer intussen de cacao, de koekkruiden en de kaneel door de resterende melk. Roer goed en giet het mengsel bij de rest van de melk in de pan. Laat het kort doorkoken. Breng de chocolademelk op smaak met gembersiroop. Haal de pan van het vuur af en klop de koffieroom of slagroom met een mixer door de chocolademelk, zodat de melk mooi schuimig wordt. Verdeel de chocolademelk over mokken en serveer met een toefje slagroom.