Kruidige Chocolademelk

  • 10-20 min.

Echt iets voor een koude winteravond!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 liter melk, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel gemengde koekkruiden (of speculaaskruiden), 1 mespunt kaneel, scheutje gembersiroop (naar smaak), koffieroom of slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng het grootste deel van de melk met de suiker aan de kook. Roer af en toe. Roer intussen de cacao, de koekkruiden en de kaneel door de resterende melk. Roer goed en giet het mengsel bij de rest van de melk in de pan. Laat het kort doorkoken. Breng de chocolademelk op smaak met gembersiroop. Haal de pan van het vuur af en klop de koffieroom of slagroom met een mixer door de chocolademelk, zodat de melk mooi schuimig wordt. Verdeel de chocolademelk over mokken en serveer met een toefje slagroom.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vijfhoogachter avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten