Italiaanse Witlof
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Witlof met ham en perzik in een kruidig sausje. Het is snel klaar en zeker niet moeilijk.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 pond witlof, 200 ml creme fraiche, halve verpakking hamblokjes of reepjes, blik perzikken (nettogewicht 420 gram), 1 theelepel Italiaanse kruiden op oliebasis (Silvo)Voorbereiding
Snij de witlof in reepjes en de perzikken in stukjes.
Bereidingswijze
Kook de witlof ongeveer 10 minuutjes en laat het dan uitlekken in een vergiet. Doe intussen de creme fraiche in de pan en verwarm het. Doe de witlof bij de creme fraiche in de pan en voeg perzik en ham toe. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Laat alles door en door warm worden.
Serveertip
Wij aten het (op 4 december 2000) met gebakken krieltjes en een schnitzel.