Italiaanse Witlof

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2000
  • Italiaanse Witlof

    Italiaanse Witlof

    Italiaanse Witlof

Witlof met ham en perzik in een kruidig sausje. Het is snel klaar en zeker niet moeilijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pond witlof, 200 ml creme fraiche, halve verpakking hamblokjes of reepjes, blik perzikken (nettogewicht 420 gram), 1 theelepel Italiaanse kruiden op oliebasis (Silvo)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de witlof in reepjes en de perzikken in stukjes.

Bereidingswijze

Kook de witlof ongeveer 10 minuutjes en laat het dan uitlekken in een vergiet. Doe intussen de creme fraiche in de pan en verwarm het. Doe de witlof bij de creme fraiche in de pan en voeg perzik en ham toe. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Laat alles door en door warm worden.

Serveertip

Wij aten het (op 4 december 2000) met gebakken krieltjes en een schnitzel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

witloofschotels avatar
witloofschotels 15-03-2004

neem het mee naar mijn wtloofpagina dank je wel. groetjes viviane

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 19-10-2002

Helaas, wij vonden het niet echt lekker. Het zag er allemaal lekkerder uit dan het werkelijk was voor ons. Sorry. Wim (man van Jacolien (aarbol))

cobybrunner avatar
cobybrunner 16-06-2002

Wat een heerlijk gerecht is dit. Komt bij mijn favoriete recepten te staan. Bedankt!! Groetjes, Coby.

guppie74 avatar
guppie74 10-05-2002

Jammie!!!! Dit is een heerlijk recept! Groetjes, Gup

inge_hof avatar
inge_hof 14-03-2002

Heel lekker, ga het voor de 2e keer maken

aardbol avatar
aardbol 12-03-2002

Hoi, heb dit recept uit geprint en als we het gegeten hebben laat ik je weten hoe we het vonden. Maar gezien de reacties zal het zeker in de smaak vallen. Groetjes Jacolien.

mireille68 avatar
mireille68 16-02-2002

echt lekker gerecht, zal ik zeker vaker maken

rile3436 avatar
rile3436 02-02-2002

Berichtje van Rile 3436 Wij gaan dit gerecht zeker maken we houden van Maxima en van witlof.Wat kan er dan nog misgaan Dank voor dit recept Groetjes van rile3436

wanniassa avatar
wanniassa 02-02-2002

Ja hoor, wij gaan het deze week proberen. Hartelijk bedankt.

elvee35 avatar
elvee35 27-01-2002

Aan de anderen te zien, moet het wel lekker zijn. Ik probeer het snel uit!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten