1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. witte chocolademousse met sinaasappel en honing

witte chocolademousse met sinaasappel en honing

Door: carla_wit_

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr witte chocolade,15 ml poedergelantine,3 eidooiers,300 ml slagroom,2 sinasappels,30 ml honing,scheutje sinasappellikeur.


Verder heb je nodig


Magnetronschaal van 400 ml inhoud een kom waarin gemixt kan worden en een mixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes in de schaal,laat dit onafgedekt in ca 3-4 min smelten op half vermogen(uitgaande van 700/750 watt) tussentyds een paar keer roeren en laten afkoelen(maar niet stollen).Rasp de schil van de sinasappels,schil ze dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.Roer een beetje honing door het sap dat uit de sinasappels is gelopen en leg de partjes hierin tot gebruik.Meng de gelantine met 45 ml water en laat dit op vol vermogen oplossen-ca 20 sec.Doe de gelatine in de kom ,voeg de eidooiers,10 ml sinasappelrasp,een scheutje likeur en de chocolade toe en klop hier een glad mengsel van met de mixer.Sla de slagroom stijf met de rest van de honing en schep dit door het gelatine mengsel.Laat het mengsel opstijven in de koelkast(ca 4 uur).Doe de mousse in bolletjes in een ijscoupe,samen met de patjes sinasappel en een beetje honing-sinasappelsap.

Serveertip

Serveren met een paar blaadjes munt geeft gelijk een feestelijk. En als afsluiter van zoiets feestelijk een heerlijke Irish Coffee.EET SMAKELIJKReacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carla_wit_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top