1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. ikan boemboe bali

ikan boemboe bali

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 moten zeevis zoals schelvis,kabeljauw en makreel,elk ca. 225 g,
2 eetl. citroen-of limoensap,
Zout,
Peper uit de molen,
3 grote tomaten,ontveld,
3 eetl. (arachide)olie,
3 eetl. Bali-saus,
2-3 groene(voorjaars)uitjes,of stukjes prei


Verder heb je nodig


Braadpan of koekepan *


(Vis in pikante Bali-saus)
Bron: Conimex.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de moten vis onder stromend koud water af.
Maak ze droog met keukenpapier.
Wrijf ze in met het citroen-of limoensap en laat ze 10 minuten liggen.
Maak de vis opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper.
Halveer de tomaten en verwijder het zaad en vocht.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verhit de olie en bak de vis er niet al te langer dan 2 minuten aan elke zijde in.
Neem de vis uit de pan.
Verwijder de olie.
Voeg de blokjes tomaat toe en bak ze gedurende 2 minuten onder voordurend omscheppen.
Schenk hierin de Bali-saus erbij.
Roer alles goed en laat er de kook over komen.
Leg de vis in de saus en laat het geheel nog 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen.
Snipper de groene uitjes of het stukje prei.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
Strooi de uitjes of prei erover.

Begerechtewn:
Geef er drooggekookte rijst of nasi koning en atjar tjampoer bij.

Serveertip

TIP: neem i.p.v. verse vis kant-en-klare lekkerbekjes.
Schenk de Bali-saus erover en laat deze 1 uur intrekken.
Verwarm het gerecht in de oven.
Heel gemakkelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronnie_r_t_h


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronnie_r_t_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top